samenwerken door respect & communicatie

Gedragsbegeleiding:

Je kunt diverse gedragsproblemen ervaren bij jouw hond. Veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn: Trekken aan de lijn, blaffen als ze alleen zijn, opspringen tegen mensen, agressie tegen mensen of andere honden, jagen op andere dieren, etc. Deze opsomming is zeker niet volledig, de gedragsproblemen die een hond kan hebben zijn enorm divers. Vaak worden de problemen veroorzaakt door stress bij de hond, of door het niet goed begrijpen van elkaar. Wij kijken naar de oorzaak van het gedrag en doen niet aan symptoombestrijding. Hierdoor hebben wij geen standaard aanpak. Iedere hond heeft zijn eigen persoonlijkheid en iedere situatie is anders. Wij proberen stress te verminderen bij zowel de hond als de mens. Hierdoor wordt het probleemgedrag vermindert of verdwijnt helemaal.

We zullen samen bekijken wat de wensen en de mogelijkheden zijn. Je leert de signalen, die de hond geeft, te herkennen en begrijpen en je leert ook om zelf signalen te gebruiken die de hond begrijpt. Hierdoor zal de relatie tussen jou en jouw hond verbeteren.    


Puppy- en herplaatsbegeleiding

 Als je een overweegt een hond in huis te nemen, krijgt je te maken met verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden, zoals:

  • Wil ik een rashond of een kruising?
  • Wil ik een reu of een teef?
  • Wil ik een pup of een oudere hond?
  • Welke pup kies ik uit het nest?

 

Een pup is altijd schattig, maar kan ook voor de nodige problemen zorgen. In de eerste fases van zijn leven begint een hond met het leren van sociale vaardigheden. Als hier verstoringen bij optreden kan dit in zijn latere leven heel makkelijk tot gedragsproblemen leiden. Een goede opvoeding is van groot belang om problemen te voorkomen. We gaan in op de verschillende fases die een hond doormaakt van pup tot volwassen hond. Wij helpen je met leren van sociale vaardigheden van jouw hond, zodat je een sociaal vaardige hond krijgt. Ook zullen de specifieke raseigenschappen aan bod komen.

 

Wil je je hond, om wat voor reden dan ook, herplaatsen, dan kan DogWords je hier ook bij helpen.

 

Lessen

Bij DogWords krijg je over het algemeen individuele lessen. Wij doen dit omdat wij geloven in intensieve individuele begeleiding op maat. Op deze manier kunnen wij de lessen afstemmen op de behoefte van jou en jouw hond. Je leert over de communicatie tussen jouw hond en andere honden, maar ook over de communicatie tussen jouw hond en mensen. In de praktijk observeren wij veel, zowel het gedrag van jouw hond als het gedrag van andere honden. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het wandelen met jouw hond. Hierbij gaan wij in op de verschillende situaties die zich voordoen. Stressreductie en communicatie staan hierbij voorop. De specifieke karaktereigenschappen van de verschillende hondenrassen komen ook aan bod. Bij pups zal de theorie gaan over de verschillende ontwikkelingsfases vanaf geboorte tot volwassen hond. Eventueel is het mogelijk om lessen te volgen in een groepje. De groepsgrootte is beperkt, omdat wij geloven in individuele begeleiding.

 

Ook als jouw hond geen directe gedragsproblemen heeft, kan het heel goed en vooral ook leuk zijn om elkaar beter te begrijpen. Je zult merken dat het leven samen met jouw hond makkelijker en leuker wordt als je jouw hond beter begrijpt en als de hond jou beter begrijpt.

 


Tarieven

Gedragsbegeleiding € 50,00 per uur
Puppy- en herplaatserbegeleiding € 30,00 per uur
Lessen € 30,00 per uur
Sociale wandeling € 25,00 per uur
   


Bij een reisafstand van meer dan 40 km vanaf postcode 8385 GC dan € 0.30 per kilometer reiskosten.
Alle prijzen zijn inclusief BTW.